Kötelező program frissítés! NAV 3.0

2021. március 21.

2020 utolsó negyedévében kiadásra került a számlázó program gyártók részére, a jelenleg is használt NAV Online Számla 2.0 formátum teljesen átdolgozott és bővített 3.0-ás verziójának leírása. Az adóhatóság 2021 január elejétől biztosított lehetőséget az ügyviteli szoftver fejlesztők számára a felkészülésre és az éles üzemben történő tesztelésre.

A türelmi idő lejártával, azaz április 1-től a NAV Online Számla rendszerébe csak a v492-es vagy újabb verzióval küldhető be az adóhatóság előírásainak megfelelő formátumú számla!

Amennyiben szeretné elkerülni a bírságot, az első számla
kiállítása előtt ellenőrizze InCash szoftvere verziószámát!

Mik a legfontosabb változások?

- Magánszemélyek számlái is beküldésre kerülnek a NAV részére (anonim módon)
- Külföldieknek (EU és harmadik országbeli) kiállított számlákat is jelenteni kell
- Új szabványos adómentesség jelölés került bevezetésre

A bővített adatszolgáltatással a kiállított számlák teljes körét valós időben látja az adóhatóság. Szoftverünkben új, a NAV 3.0 követelményeinek megfelelő adókulcsok kerültek kialakításra. Ezzel első sorban az export számlát kiállító ügyfeleink fognak találkozni. Amennyiben bizonytalan a megfelelő adómentesség jelölés kiválasztásában, úgy kérje könyvelője segítségét!

Hogyan és kinek érhető el az új verzió?

A határidő közeledtével 2021. március 26-a előtt kiadásra került az új verzió, melyről a programban kaptak értesítést. Jelenleg a legtöbb ügyfelünknél már az új 3.0 formátumú adatszolgáltatás fut. Terméktámogatással rendelkező ügyfeleinknek az új verzióra kötelező frissíteni, mivel április 1-től nem használható (és az adóhatóság részéről szankcionálható) az előző formátumú adatszolgáltatás!

A frissítéshez továbbra is élő terméktámogatás szükséges, így kérjük ellenőrizzék szoftverükben, hogy nem járt-e le az előfizetésük!

Saját rendszerükben a jobb oldali panelsávon lévő terméktámogatás fülre kattintva tudják megtekinteni a lejárati dátumot.

Terméktámogatás ellenőrzése Terméktámogatás ellenőrzése

Igény esetén terméktámogatás megrendelése érdekében mielőbb vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkKal!

Petrovics András