FIFO elvű készletértékelés

A FIFO-rendszerű készletértékelés segítségével a készlet növekedését és csökkentését tételesen, tényleges beszerzési áron, raktáranként tudja nyilvántartani. Az egyes készlet-növekedési és készlet-csökkenési eseményeket készletkód segítségével köti össze, így lehetővé teszi azt, hogy az egyes értékesítési folyamatok mellé rendelhessük az azokat megalapozó beszerzési eseményeket áraikkal együtt, függetlenül az adott készletelemet érintő raktárközi mozgásoktól.
Termékleírás

Mi is az a FIFO módszer? Az angol First In, First Out: Első Be, Első Ki rövidítése. Vagyis a legrégebben beérkezett készletet adjuk ki elsőként. A FIFO modul segítségével kialakuló készletnyilvántartás az átlagáras rendszernél pontosabb képet adhat az egyes raktárak készletének aktuális értékéről, az egyes értékesítések hasznának mértékéről, s lehetővé teszi ezeknek az eseményeknek a visszamenőleges elemzését is. 

 

Hogyan és mire használható a FIFO módszer?

A felhasználó a modul bekapcsolása után is ugyanazon a módon használhatja a program funkcióit, ahogy korábban. Semmilyen további teendő, feladat nem kapcsolódik a modulhoz. A készletértékelés, a haszonkulcsok számítása automatikus és a felhasználó számára „láthatatlan” funkcionalitás. Látható megjelenése az újonnan elérhetővé váló lekérdezésekben, és abban van, hogy az értékesítési felületeken általában nem az átlagárat, hanem a FIFO-árat jelenítjük meg. Természetesen az átlagáras készletérték számítás továbbra is használható marad. 

 

Új FIFO alapú kimutatások:

  • Forgási sebesség: a készletkezelés hatékonysági mutatója
  • Átlagos raktározási idő: egy árucikk átlagos raktárban töltött ideje
  • ELÁBÉ: az eladott áruk beszerzési értéke
  • Beszerzés-analitika: beszerzések tételesen
  • Elfekvő készletek: a régóta nem forgalmazott, de készlettel  rendelkező áru
  • Készlet dátum szerint: készlet értéke múltbéli időpontban (bizonylat alapján)

 

Képernyőképek

Forgási sebesség Súlyozott napok Elfekvő termékek nyilvántartása ELÁBÉ számítása Beszerzés analitika Készlet dátum szerint

Licencek

Gold Professional Standard Trade
Végleges licenc Tartalmazza 79 200 Ft nem rendelhető nem rendelhető
Előfizetés Tartalmazza 7 200 Ft / hó nem rendelhető nem rendelhető

* Áraink az ÁFÁ-t nem tartalmazzák

Megrendelés